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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  06/01/2017
Data da última atualização:  09/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BUSS, C. E.; TIZIOTO, P. C.; OLIVEIRA, P. S. N.; MUDADU, M. de A.; CESAR, A. S. M.; VENTURA, R. V.; AFONSO, J.; LIMA, A. O. D.; COUTINHO, L. L.; TULLIO, R. R.; REGITANO, L. C. de A.
Afiliação:  C. E. BUSS, UFSCar; P. C. TIZIOTO, CPPSE; P. S. N. OLIVEIRA, CPPSE; MAURICIO DE ALVARENGA MUDADU, CNPTIA; A. S. M. CESAR, Esalq/USP; R. V. VENTURA, Beef Improvement Opportunities, Guelph; J. AFONSO, UFSCar; A. O. D. LIMA, UFSCar; L. L. COUTINHO, Esalq/USP; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE.
Título:  Genome-wide efficient mixed-model study for meat quality in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v. 94, p. 428-429, 2016.
DOI:  10.2527/jam2016-0891
Idioma:  Inglês
Notas:  Supplement 5. Na publicação: M. A. Mudadu.
Conteúdo:  The quality of meat, which includes several traits such as tenderness, juiciness, and fat thickness, is essential for the beef industry. Previous genome-wide association studies (GWAS) using Bayesian methods have shown that Brazilian Nellore cattle have enough genetic variation for improvement of these traits. Thus, the aim of this study was to further identify quantitative trait loci (QTL) associated with meat-quality-related traits in Nellore beef cattle by using the univariate linear mixed model (LMM) approach implemented in the GEMMA software and compare it with our previous GWA studies performed using Bayesian approaches. A total of 387 Nelore steers comprising 34 half-sib families were genotyped using the IlluminaBovineHDBeadChip. We analyzed the association between markers and Warner-Bratzler shear force, backfat thickness, ribeye muscle area, scanning parameters lightness (L*), redness (a*), and yellowness (b*) to ascertain color characteristics of the meat, water-holding capacity, cooking loss, muscle pH, myofibrillar fragmentation index, saturated fat sum, omega-6 fatty acids sum, omega-3 fatty acids sum, and ethereal extract. These phenotypes were measured in the Longissimus dorsi muscle between the 11th and 13th ribs collected at slaughter. We identified fifty-three genomic regions that each contained at least one single nucleotide polymorphism (SNP) that showed a significant association with meat quality traits (1-Mb SNP windows). Highlighted, we found regions a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Genome-wide association studies.
Thesagro:  Gado de corte.
Thesaurus Nal:  Beef cattle; Meat quality; Nellore; quantitative trait loci.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA18975 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/11/1998
Data da última atualização:  03/11/1998
Autoria:  COURI, S.; FARIAS, A. X.
Título:  Genetic improvement of aspergillus niger van tieghem for synthesis of pectinolytic enzyme.
Ano de publicação:  1995
Fonte/Imprenta:  Revista de Microbiologia, v.26, n.4, out./dez. 1995.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  A group of 35 morphological mutants with potential for pectilolytic enzyme synthesis was obtained from conidia of aspergillus niger employing conventional techniques of induced mutation with EMS followed by UV irradiation. After 72 h of fermentation under semi-solid condition, one mutnt, A. niger 3T5B8, demonstrated high efficiency in pectinolytic enzyme synthesis. The activities measured in the enzymatic solution for change in the viscosity and the number of reducing groups (expressed as unit) were 282% and 56% respectively, above the obtained for wild A niger, and were 147% and 31% respectively, above the next most efficient mutant, a. niger 5T25A. The mutant A. niger 3T5B8 showed a marked reduction in capacity for sporulatrion, favoring the process of semi-solid fermentation. Another advantage was the absence of sector in colonies grown in complete media.
Palavras-Chave:  Enzima pectinolitica; Pectinolytic enzyme.
Thesagro:  Aspergillus Niger; Fungo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA964 - 1UPCAP - --CTAA-01711998.00121
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